För drygt 60 år sedan skickades LAIKA ut i rymden.
Två tidsepoker har mötts i rymden. Laika rymdhunden, som banat vägen för rymdfärder med människor och svenska austronaten Christer Fuglesang.

Hon var den första levande varelsen från jorden som skickades ut i en rymdraket, Laika, den ryska rymdhunden. Förlagshuset WASA och ILKA har gett ut en vackert illustrerad barnbok med tillhörande CD om gatuhunden Laika som gjorde sin rymdfärd 1957 i Sputnik 2.

Det är en spännande men samtidigt en sorglig berättelse som vänder sig till barn i åldrarna 6-10 år (fungerar på de lite äldre och yngre läsarna). Huvudpersonen Laika följer läsaren långt efter att berättelsen tagit slut och väcker funderingar kring döden, vänskap och relationen mellan människan och hennes bästa vän. Barnets frågor dyker upp både i samband med läsandet och långt senare när historien sjunkit in. Den stimulerar barnets egen analytiska förmåga och kittlar det kunskapssug som bor i varje barn. På så sätt skiljer den sig från många av dagens barnböcker som känns tillrättalagda så att barnet själv ska slippa tänka.

Det är mycket spännande att läsa om hjältehunden som for till rymden och jämföra hur människan och Christer Fuglesang i modern tid nu erövrar rymden och bidrar till nya kunskaper.

Laika rymdhunden är en mycket bra bok för barn att inleda med när de börjar intressera sig för rymden.


Laika Rymdhunden art.nr 4690
Till boken finns också en CD där man kan lyssna på inläsningen av bokens text till stämningsfull musik. Länk finns till ljudfil på Internet för de som inte längre använder CD skivor.

Format stående 21,5 cm x 30 cm, 34 sidor. Ålder 5 - 10 år.
Beställ www.ilka.se art. nr. 40004 eller på wasaplay.se art. nr. 4690